Declaració d’accessibilitat
Centre Mèdic Sabadell
08/08/2023
Estat de compliment
Creiem fermament que Internet ha d’estar disponible i accessible per a tothom, i estem compromesos a proporcionar un lloc web que sigui accessible per al públic més ampli possible, independentment de les circumstàncies i les capacitats.
Per complir amb aquest objectiu, el nostre propòsit és adherir-nos el més estrictament possible a les Directrius d’Accessibilitat al Contingut Web 2.1 (WCAG 2.1) del World Wide Web Consortium (W3C) en el nivell AA. Aquestes directrius expliquen com fer que el contingut web sigui accessible per a persones amb una àmplia gamma de discapacitats. Complir aquestes directrius ens ajuda a garantir que el lloc web sigui accessible per a tothom: persones cegues, persones amb discapacitat motriu, discapacitat visual, discapacitat cognitiva i més.
Aquest lloc web utilitza diverses tecnologies per fer-lo accessible en tot moment. Utilitzem una interfície d’accessibilitat que permet a les persones amb discapacitats específiques ajustar la interfície d’usuari del lloc web i adaptar-la segons les seves necessitats personals.
A més, el lloc web utilitza una aplicació basada en IA que s’executa en segon pla i optimitza constantment el nivell d’accessibilitat. Aquesta aplicació repara l’HTML del lloc web, adapta la seva funcionalitat i comportament per als lectors de pantalla utilitzats per usuaris invidents i per a les funcions del teclat usades per persones amb discapacitat motriu.
Si heu trobat un mal funcionament o teniu idees per millorar, estarem encantats de conèixer la vostra opinió. Podeu comunicar-vos amb els operadors del lloc web utilitzant el contacte.
Lector de pantalla i navegació amb teclat
El nostre lloc web implementa la tècnica d’atributs ARIA (Accessible Rich Internet Applications), juntament amb diversos canvis de comportament diferents, per garantir que els usuaris cecs que visitin amb lectors de pantalla puguin llegir, comprendre i gaudir de les funcions del lloc web. Tan bon punt un usuari amb lector de pantalla accedeix al lloc, rep un avís per activar el perfil de lector de pantalla i així poder navegar-hi i operar el lloc de manera efectiva. Així és com el nostre lloc web cobreix alguns dels requisits més importants del lector de pantalla, amb exemples de codi en captures de pantalla:
Optimització del lector de pantalla: executem un procés en segon pla que aprèn els components del lloc web de dalt a baix, per garantir el compliment continu fins i tot quan s’actualitza el lloc web. En aquest procés, proporcionem dades significatives als lectors de pantalla utilitzant el conjunt d’atributs ARIA. Per exemple, proporcionem etiquetes de formulari precises; descripcions d’icones accionables (icones de xarxes socials, icones de cerca, icones de carretó, etc.); guies de validació per a entrades de formulari; rols d’elements com botons, menús, diàlegs modals (finestres emergents) i altres. A més, el procés en segon pla escaneja totes les imatges del lloc web i proporciona una descripció precisa i significativa basada en el reconeixement d’objectes d’imatge com una etiqueta ALT per a les imatges sense descripció. També extreu textos incrustats dins de la imatge, utilitzant tecnologia OCR (reconeixement òptic de caràcters). Per activar els ajustaments del lector de pantalla en qualsevol moment, els usuaris només necessiten prémer la combinació de teclat Alt+1. Els usuaris de lectors de pantalla també reben anuncis automàtics per activar el mode de lector de pantalla tan aviat com accedeixen al lloc web.
Aquests ajustaments són compatibles amb tots els lectors de pantalla populars, incloent-hi JAWS i NVDA.
Optimització de la navegació amb teclat: el procés en segon pla també ajusta l’HTML del lloc web i afegeix diversos comportaments mitjançant JavaScript perquè el lloc web funcioni amb el teclat. Això inclou la capacitat de navegar pel lloc web utilitzant les tecles Tab i Shift+Tab, operar els menús desplegables amb les tecles de fletxa, tancar-los amb Esc, activar botons i enllaços utilitzant la tecla Enter, navegar entre elements de ràdio i caixes de verificació usant les tecles de fletxa, i emplenar-los amb la barra espaiadora o la tecla Intro. A més, els usuaris de teclat trobaran menús de navegació ràpida i de salt de contingut, disponibles en qualsevol moment prement Alt+1, o com els primers elements del lloc mentre naveguen amb el teclat. El procés en segon pla també gestiona les finestres emergents activades movent el focus del teclat cap a elles tan bon punt apareixen, i no permet que el focus es desviï fora d’ells.
Els usuaris també poden fer servir dreceres com “M” (menús), “H” (encapçalaments), “F” (formularis), “B” (botons) i “G” (gràfics) per saltar a elements específics.
Perfils de discapacitat admesos al nostre lloc web
Mode segur per a epilèpsia: aquest perfil permet a les persones amb epilèpsia utilitzar el lloc web de forma segura eliminant el risc de convulsions derivades d’animacions o combinacions de colors arriscades.
Mode per a persones amb discapacitat visual: aquest mode ajusta el lloc web per a la comoditat dels usuaris amb discapacitats visuals, com visió degradada, visió de túnel, cataractes, glaucoma i altres.
Mode de discapacitat cognitiva: aquest mode ofereix opcions d’assistència per ajudar els usuaris amb deficiències cognitives com dislèxia, autisme, ACV i altres, a centrar-se en els elements essencials del lloc web amb més facilitat.
Mode per a TDAH: aquest mode ajuda a millorar l’experiència per als usuaris amb TDAH, reduint elements distractors i permetent una navegació més fluïda.